Șapte alimente care scad nivelul colesterolului rău

Șapte alimente care scad nivelul colesterolului rău

Stresul și agitația de la serviciu, o alimentație nesănătoasă sau istoricul familiei sunt doar câteva dintre cauzele care cresc nivelul colesterolului. Jumătate dintre români se confruntă cu hipercolesteromia, iar cele mai răspândite boli sunt cele cardiovasculare.

Un regim alimentar bogat în grăsimi saturate și nesănătoase poate favoriza creșterea nivelului de colesterol. Dacă mic dejunurile copioase sunt alcătuite din ouă prăjite sau omletă, dacă din alimentație nu lipsește friptura din carne de vită sau din carne de porc. Dacă nu există masă fără să consumi unt și margarină sau dacă pișcoturile și chipsurile reprezintă desertul, ar trebui să te gândești la o schimbare a alimentației.

Fie că este vorba despre prevenirea creșterii colesterolului rău sau de scăderea acestuia există o listă de alimente pe care este bine să le introduci în noul regim alimentar. Fructele, legumele, cerealele integrale, peștele slab cât și cel gras pot fi baza unor preparate delicioase.

Peștele

Omega 3 reduce, în mod natural, nivelul colesterolului, scade tensiunea arterială și diminuează trigliceridele. Acizii grași omega 3 se găsesc în pește. Somonul și-a căpătat, astfel, statutul de cel mai bun protector al inimii. Cel puțin două preparate de pește pe săptămână sunt doza recomandată.

Soia

Cele mai multe grăsimi saturate se află în unt, în lapte, în smântân, carne. Poți înlocui aceste preparate cu produsele din soia, ce conțin isoflavone, substanțe care reduc nivelul colesterolului.

Boabele de fasole – bogate în fibre solubile

Fibrele solubile pot fi găsite în fasole, în orezul brun, în ovăz sau în tărâțele de ovăz dar și în majoritatea fructelor și legumelor.

Avocado

Fructul care conține grăsimi sănătoase, crește nivelul colesterolului bun și-l diminuează pe cel rău, ar trebui să se găsească în fiecare salată. Doza recomandată este de 30 de g pe zi.

Spanacul

Ajută la eliberarea vaselor de sânge de colesterol, substanța pe care o conține, luteina, previne infarcturile și alte boli cardiovasculare.

Nuci, caju și migdale

Reprezintă mixul ideal pentru sănătatea inimii, reducând riscul apariției de boli cardiace sau a creșterii nivelului de colesterol. Nucile conțin o combinație de vitamina E, magneziu, cupru, dar și acizi grași omega 3.

Ciocolata

La desert, savurează o bucată de ciocolată neagră cu lapte sau amăruie. Îmbunătățește funcționarea sistemului cardiovascular, prin cantitatea mare de antioxidanți pe care o conține, de trei ori mai mulți decât ciocolata albă. Antioxidanții previn apariția depunerilor de grăsime pe artere sau a constituirii cheagurilor de sânge.

O alimentație sănătoasă poate avea rezultate rapide în scăderea nivelului de colesterol și dacă este însoțită de o cură cu un supliment natural care încetinește îmbătrânirii celulare, cauza creșterii nivelului de colesterol rău. Revidox capsule scade nivelul sangvin total al colesterolului LDL și al trigliceridelor, având la bază un concentrat de substanțe active: extract din semințe de strugure, extract de rodie și de seleniu.